Servicii / Estetică dentară

Cabinet stomatologie Iași

PrettySmile - Cabinet de stomatologie în Iași
Cabinet de stomatologie în Iași - Estetică dentară

Dinți zirconiu

Costurile pentru acest material sunt între 1.100 lei integral zirconiu,1500 lei ceramică pe zirconiu și 1.800 lei zirconiu pe implant.Prețurile sunt per element.

Zirconiul este un material deosebit de estetic, rezistent, biocompatibil. Spre deosebire de lucrările clasice de ceramică, fiind un material foarte rezistent, poate fi folosit fără suport metalic și în zonele posterioare. Deoarece necesită o preparație minimă a dintelui, nu este iritant pulpar și are o biocompatibilitate crescută. Este un material total bioinert. Poate fi folosit atât pentru realizarea unei singure coroane cât și pentru realizarea unei punți dentare, tot datorită rezistenței crescute. Se folosește pentru lucrări deosebit de estetice atât în zonele anterioare cât și posterioare.

Coroana de zirconiu este o unitate dentară artificială care înlocuieste coroana dintelui natural. În cazul în care dintele a fost afectat de carie, într-o proporție foarte mare, medicul stomatolog nu va putea reface pierderea de țesut dentar, printr-o obturație clasică (plombă). Soluția, într-o astfel de circumstanță, este coroana protetică care va înlocui substanța dentară pierdută, într-un mod estetic și durabil.

Alte situații în care se optează pentru dinți zirconiu:

Fractură dentară

Pierderea vitalității dintelui

Colorații intrinseci care nu pot fi îndepartate cu ajutorul albirii dentare

Înghesuiri dentare netratate ortodontic

Alte neajunsuri de natură estetică: formă, așezare, înclinatie, dimensiune, culoare

Tehnica de realizare pentru coroana zirconiu este împărțită în mai multe etape. Prima etapă este îndepartarea unui strat de substanță dentară (smalț și dentină), pentru a crea spațiul necesar elementelor din care urmează să fie realizată coroana zirconiu.

Avantaje

Coroana ceramică pe suport de zirconiu este mai rezistenta decât coroana integral ceramică și face astfel față cu brio forțelor masticatorii;

Are un aspect estetic superior coroanei metalo-ceramice sau celei integral ceramice, întrucat este translucidă, lumina penetrând coroana și oferindu-i un aspect foarte apropiat celui specific dintelui natural;

Este ideală pentru înlocuirea dinților lipsa sau restaurarea celor incompleti din zona frontală a cavității orale;

Coroana ceramică pe suport de zirconiu poate fi modelată în așa fel încat formă și culoarea sa să fie compatibile cu cele ale dinților pacientului;

Acomodarea cu acest tip de coroană este foarte rapidă, aceasta fiind ușoară, având o biocompatibilitate ridicată cu țesuturile moi și eliminând riscul reacțiilor alergice.

SUS